czwartek, 18 lipca 2019

Jak pić yerba mate - czyli trochę informacji o yerba mate!

Miłośnicy herbaty i kawy mają fascynujący nowy smak do badań w Pacific Beach. Bar Yerba Mate otworzył się siedem dni wcześniej, pierwsze bistro w San Diego dało napój z napojami do wyboru w południowym segmencie Ameryki Południowej, w tym w Paragwaju, Brazylii i Argentynie. Pobliska roślina regionu Yerba, krewna ostrokrzewu, została tam ustawiona na herbatę przez znaczny okres czasu, najpierw przez miejscowe zakony społeczne, a później przez europejskich kolonistów, którzy odkryli, że również ją uwielbiają.

Argentyńską rodziną za nowym bistro są porównawcze osoby stojące za Paraná Empanadas, znaną z ciągnięcia długich linii w Liberty Public Market i Westfield UTC. Inspirujące wieści dla fanów Paraná są tu również podawane, podobnie jak inne argentyńskie przekąski, na przykład chipsy (miękkie, bezglutenowe przekąski z chleba) i alfajores, kanapki z krótkim chlebem z dulce de leche lub centra czekoladowe.

Jednak jest to okazja, aby doświadczyć niezwykłych rodzajów yerba, które naprawdę gwarantują wizytę w PB. Ponadto, dla tych z nas, którzy walczą z imieniem, wyrażają poprawny argentyński adres dla yerba mate jest coś takiego jak Cher-va mah-tay.



Podstawowy, gładki sklep z licznymi porcjami serwujący empanadas i nacisk na napoje yerba i yerba mate zawiera bardzo dużo ciekawych właściwości korzystnych dla naszego zdrowia.

Yerba jest tak kochana, cała kultura rozwijała się wokół jej aranżacji i użytkowania. Yerba jest mieszana w tykwach lub kubkach z ramą z tykwy (a.k.a. mates) i smakuje przez poskręcaną słomę zwaną bombillą (bom-beeya, jeśli wziąłeś szkołę pomocniczą w języku hiszpańskim, bom-beesha, jeśli powinieneś być modny w języku yerba). Dostarczone z metalu lub drewna bombillas nie zostanie dotknięty przez naszą postępową czarną listę plastikowych słomek. Są filtrowane, aby materia yerba nie mogła się przedostać.

Liście pozostają w tykwie podczas picia. W rzeczywistości yerba jest wypełniona tykwą przepełnioną suchymi liśćmi, w pobliżu dzbanka wody o wysokiej temperaturze. Pomysł polega na nieskończonym włączaniu wody podczas picia. Zazwyczaj dotyk wydarzeń towarzyskich towarzyszy rozluźni się, dzieląc pojedynczego partnera i bombillę, mijając tykwę z każdym uzupełnieniem wody.

Podwórko w jak pić Yerba Mate Bar pozwala klientom usiąść na zewnątrz, daleko od życia ulicy na Garnet Avenue.

Nie dzielimy się tak dobrze w USA w An., A przewodniczący Yerba Mate Bar całkowicie oczekują, że będziemy wymagać własnego. Zbudowali nawet dwa lub trzy rodzaje mieszanek infekcyjnych i latte, abyśmy mogli je wymodelować w kubku jednorazowym. Nieco nietradycyjnego smaku drutu zawiera na przykład mleko czekoladowe, płatki róży lub lawendy, lub herbatę chai. Mieszanki infekcji opierają się na tererés, a przywracający napoje w połowie roku Argentyńczycy robią, dodając rozgnieciony pomarańczowy do zimnej yerby.

Dostałem kopniaka rzekomej chłodnicy baru (4,25 $), zielonej mieszanki z lodem z lemoniadą i miętą. W każdym razie najpierw spodziewałem się, że będę się rozglądał za smakami tykwy standardowej, niezafałszowanej yerba mate (5,75 USD). W akwizycji wykorzystano 16-uncjową butelkę wody o wysokiej temperaturze i małą, wysuszoną tykwą filiżankę z tykwy. Ogólna populacja za ladą sprawi, że pierwszy wyleje się za ciebie, w każdym razie, jeśli chciałbyś sam zdobyć strategię, to jest to twoje główne wydarzenie.

Certyfikacja Bombilla utrzymuje kontakt z podstawą kubka i walczy z przymusem mieszania się podczas picia. Niezależnie od tego, kiedy zaczniesz, użyj go, aby wypchnąć suche liście na przeciwną stronę tykwy, tworząc miejsce na pierwszą rundę rozgrzanej wody. Gdy dodasz wodę do tej przestrzeni, pozwól, aby liście na górze pozostały suche - będą one uwzględniać sezon w przyszłości, zmieniając się wraz z kontynuowaniem procedury picia i starzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz